BDC logo
Podporte nás

Dobrovoľnícke ponuky

Vitaj na našej stránke s aktuálnymi dobrovoľníckymi príležitosťami!

Aktuálne dobrovoľnícke ponuky

Nedávno sme s pomocou šikovných rúk presunuli našu webstránku na WordPress. Radi by sme vylepšili však aj jej vzhľad (prípadne aj funkcionalitu v závislosti od skúseností dobrovoľníka). Ak si profesionál v oblasti webdizajnu so špecializáciou na WordPress a rád svojou troškou posunieš dobrovoľníctvo v BA o kus vyššie, čakáme ťa :)!

Zobraziť ponuku

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) je stabilná, ale rozvíjajúca sa príspevková organizácia Hlavného mesta Bratislava.
Ako "mestská eventovka" organizujeme kultúrne podujatia v našom meste - od nápadu až po samotnú realizáciu. Stojíme napríklad za Bratislavskými Vianocami, Bratislavským kultúrnym letom, Fašiangami, Festivalom mladého vína, Bratislavskými mestskými dňami a spolupracujeme na mnohých ďalších podujatiach.

Máme šikovných kolegov, ktorí sú zodpovední za jednotlivé zložky tohto procesu. Avšak! Máme chuť naše podujatia posúvať na vyšší level. Tým, že naše kapacity sú obmedzené, rozhodli sme sa spoznať dobrovoľníkov, ktorí budú mať záujem o zapojenie sa do priebehu podujatí. Vaša pomoc bude kľúčová pri tvorbe výnimočných momentov, ktoré zostanú v pamäti každého návštevníka.

V rámci tejto role budete pomáhať našej produkcii s informovaním a usmerňovaním návštevníkov, budete aj napríklad zbierať spätnú väzbu, vyhodnocovať bezpečnostné riziko, pohybovať sa na podujatí a komunikovať s účastníkmi pre zabezpečenie hladkého priebehu 🤗.

Prvé podujatie, kde by sme takúto spoluprácu radi rozbehli sú Rímske hry. Viac informácii k podujatiu: https://www.bkis.sk/rimske-hry/

 

KEDY? už 12.10.2024 (v rozmedzí 10.00 – 19.00 hod..)

MIESTO: Rusovce, Gerulata (UNESCO)

 

Zobraziť ponuku

V súčasnosti hľadáme mentora/ku so slovenským a anglickým jazykom, ktorý/á sa bude pravidelne stretávať a venovať nášmu dobrovoľníkovi/čke Európskeho zboru solidarity (EZS). EZS dobrovoľníci/čky prichádzajú na Slovensko na 7-12 mesiacov, pochádzajú z rôznych kútov sveta a sú vo veku 18-30 rokov.

Úlohou menotora bude sprevádzať EZS dobrovoľníka životom na Slovensku, jazyková a kamarátska podpora. Slovenský/á dobrovoľník/čka bude v pozícii "buddy-ho", resp. kamaráta, takže konverzácie nebudú nariadené a silené, ale priateľské a neviazané. Mentor/ka vysvetľuje miestne zvyky, ukazuje zaujímavé miesta, sprevádza dobrovoľníka pri spoznávaní okolia a systému (kde, čo najvýhodnejšie nakúpiť, asistencia pri kúpe sim-karty, založenia bankového účtu, atď.), taktiež pomáha zvládať kultúrny šok či podporuje inklúziu do lokálnej komunity.

 

Zobraziť ponuku

Hľadáme dobrovoľníčky a dobrovoľníkov do programu S poROSUmením. Jeho cieľom je zmysluplné trávenie času s klientmi, ktorí sa nachádzajú dlhodobo v zariadení DSS Rosa.

Zariadenie im poskytuje priestor, v ktorom rôznym spôsobom trávia klienti so znevýhodnením takmer všetok svoj čas. No ako každý z nás aj oni potrebujú zmenu - vidieť novú tvár, počuť nový príbeh, nadviazať priateľstvá aj mimo zariadenia.

Keďže klienti sú dlhodobými obyvateľmi zariadenia, stretnutia s dobrovoľníkmi sú pre nich vytrhnutím zo stereotypu, spestrením dňa, socializáciou s ľuďmi mimo komunity pracovníkov a rodiny.

Zariadenie a pracovníci pristupujú ku klientom rešpektujúco, zohľadňujúc vek, potreby a nálady dospelého klienta. Aj preto je tento prístup jednou z požiadaviek na dobrovoľníkov. Tak ako ľudia bez znevýhodnenia aj ľudia so znevýhodnením vyhľadávajú socializáciu a voľnočasové aktivity v závislosti od nálady, energie v daný deň a iných bežných okolností, preto sa od dobrovoľníka/čky vyžaduje aj určitý stupeň flexibility ku každodenným a meniacim sa potrebám či záujmom klienta/ov.

Hľadáme dobrovoľníčky a dobrovoľníkov, ktorí budú schopní a ochotní navštevovať zariadenie PRAVIDELNE - 1 hod. týždenne počas pracovných dní alebo víkendu. Dobrovoľníci sa stretávajú s klientmi v rámci zariadenia a jeho areálu, trávia čas prechádzkami, pozeraním TV, rozprávaním či za počítačom, podľa klientovho aktuálneho nastavenia a potrieb.

Vypočujte si úprimné spovede klientov zariadenia DSS Rosa, prečo sa potrebujú stretávať s dobrovoľníkmi.

Zobraziť ponuku

V zariadení DSS Rosa pre ľudí s mentálnym a fyzickým zdravotným znevýhodnením dlhodobo koordinujeme program S poROSUmením. Zmyslom je sociálna inklúzia, nadväzovanie nových priateľstiev, príjemné a zmysluplné trávenie voľného času pre klientov/ky ako aj dobrovoľníkov/čky. Klienti v tomto zariadení bývajú, niektorí sa stretávajú s rodinami cez víkendy, avšak kontakt s komunitou mimo zariadenia im v živote veľmi chýba.

Vrátane programu organizujeme pre klientov aj cestovateľské prednášky. Preto ak si cestovateľ/ka, navštívil si zaujímavé krajiny, máš pestré zážitky a príhody a rád rozprávaš o svojich cestách príbehy, oslov nás a zorganizujeme tvoju prednášku pre klientov/ky v zariadení DSS Rosa.

Dobrovoľníkov hľadáme kontinuálne. Radi zorganizujeme 1 prednášku v mesiaci.

Zobraziť ponuku

Baví ťa geografia, cestovanie, spoznávanie iných kultúr, cestopisy či ochutnávanie rôznych jedál? Rád/rada by si sa inšpiroval/a od skúsených cestovateľov? Pridaj sa k nám na tri dni (piatok 8.11 - sobota 9.11 - nedeľa 10.11) plné cestovateľských prednášok a diskusií a staň sa súčasťou tímu dobrovoľníkov. Zapojiť sa môžeš do celého radu aktivít. Záleží iba na Tvojej preferencii, časových možnostiach a schopnostiach.

Na výber ponúkame nasledovné "stanovištia":

- Predajca vstupeniek - budeš zodpovedný/á za kontrolu elektronicky zakúpených vstupeniek na festival a za predaj vstupeniek na mieste.

- Predajca tovaru - budeš zodpovedný/á za predaj nášho merch-u, cestovných sprievodcov, cestopisných kníh, cestovného vybavenia, snackov či nápojov

- Moderátor - budeš mať na starosti informovanie publika o programe, predstavenie/uvedenie rečníkov pred každou prezentáciou, moderovanie otázok po prezentácii, dodržiavanie časového harmonogramu, vyhlasovanie prestávok

- Fotograf - kvalitných fotografií z našich podujatí nie je nikdy dosť 🙂

- Tvorca videí - budeš zodpovedný/á za zachytávanie celkovej atmosféry podujatia, ktoré potom použijeme v našich propagačných videách

- Techická podpora - budeš zodpovedný/á za technické zabezpečenie festivalu v jednotlivých sálach (projektor, mikrofón, nahrávanie atď.)

Ideálne, ak sa vieš zúčastniť celého festivalu, ale nie je to podmienka.

Zobraziť ponuku

Dom RAFAEL je súkromné zdravotnícko-sociálne zariadenie pre dlhodobo chorých, zomierajúcich a odkázaných na ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť. Poskytujeme špecializovanú starostlivosť pre pacientov s neurodegeneratívnymi ochoreniami (Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba a pod.), ošetrovateľskú starostlivosť s možnosťou rehabilitácie, dennú sociálnu starostlivosť pre mladých ľudí so špeciálnymi potrebami a paliatívnu starostlivosť pre nevyliečiteľne chorých a podporu ich rodinám.

„Chceme vytvárať priestor pre službu, kde odkázaní, dlhodobo chorí a zomierajúci spolu s ich blízkymi dostanú odbornú starostlivosť, nájdu ľudskosť a kde vzájomná dôvera a vzťahy umožnia deliť sa o radosť a v ťažkých chvíľach pocítiť nádej a zdieľať bolesť.“ - poslanie Domu RAFAEL

Staň sa dobrovoľníkom Domu RAFAEL
Hľadáme dospelých ľudí ochotných pridať ruku k dielu a venovať kúsok svojho času a srdca pacientom v našom zariadení. Dobrovoľníci sa do služby v Dome RAFAEL môžu zapojiť časom stráveným s našimi pacientmi či už rozhovorom, prechádzkou, čítaním knihy, hraním spoločenských hier, výpomocou so stravovaním alebo tichou prítomnosťou.

Na prácu s našimi pacientmi Ťa vyškolíme a budeme tu pre Teba, keď budeš potrebovať podporu. Svoje skúsenosti budeš môcť zdieľať a vzájomne sa potešiť s ostatnými dobrovoľníkmi na pravidelných stretnutiach či osobných supervíziách s tímom Domu RAFAEL.

Zapojiť sa do služby môžeš kedykoľvek počas dňa v intervale dvakrát do týždňa až dvakrát do mesiaca.

Zobraziť ponuku

V našom nízkoprahovom dennom centre radi privítame všetkých so zmyslom pre poriadok, ktorí sa neboja manuálnej práce. Každý prvý pondelok v mesiaci je v tomto zariadení sanitárny deň, kedy nás veľmi potešia ďalšie pomocné ruky dobrovoľníkov. Ich hlavnou úlohou je umývanie, čistenie a zveľaďovanie priestorov denného centra, aby tak mohli naďalej slúžiť ľuďom bez domova a poskytovať im bezpečné útočisko v ťažkej situácii.

Zobraziť ponuku

Do nášho tímu hľadáme človeka, ktorý by rád s našimi klientmi trávil voľné chvíle rozmanitými aktivitami, ako napríklad:

  • rozhovory, diskusie a prezentácie na rôzne témy,
  • ranné rozcvičky a ľahké športové aktivity, ktoré zvládnu aj naši hendikepovaní klienti,
  • kreatívne a umelecké aktivity ako tvorenie, kreslenie a maľovanie,
  • vzdelávanie našich klientov v technických oblastiach (práca s počítačom, s MS Office balíkom, so sociálnymi sieťami a iné),
  • hranie spoločenských hier,

či čokoľvek iné, čo by si rád zrealizoval v našom zariadení…

Zobraziť ponuku

Myslíš si, že každý si zaslúži miesto, ktoré môže nazvať svojím domovom? Veríš v kultúru dobrovoľníctva? Máš aspoň 3 hodiny času mesačne, ktoré by si rád venoval iným? Dokážeš hľadieť pod povrch a preniesť sa cez stereotypy v spoločností? Tak potom hľadáme práve Teba - nového dobrovoľníka v nízkoprahovej nocľahárni pre ľudí bez domova! 

Tvojou hlavnou úlohou bude vytváranie príjemného prostredia pre ľudí, ktorí prichádzajú hľadať útočisko v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul. Spravidla to zahŕňa výdaj posteľnej bielizne, večere či výpomoc pri registrácii klientov. Výnimkou však nie sú úsmevy či priateľské rozhovory s klientmi. Budeš pracovať v profesionálnom tíme zamestnancov a oporou Ti vždy bude vedúci služby. Večerná výpomoc trvá vždy od 19:00 do 22:00 a dobrovoľníci sú jej neoddeliteľnou súčasťou. 

Zobraziť ponuku

Si technická, pracovitá a manuálne zručná duša? Chcel by si skúsiť rozbehnúť zaujímavé aktivity a priniesť klientom nové podnety? Máš chuť spoznávať nových ľudí a ich príbehy? 

Hľadáme dobrovoľníka/čku, ktorý by rozbehol pre klientov nové manuálne aktivity, napríklad opravu malých spotrebičov alebo iné, kreativite sa medze nekladú. Naším cieľom je poskytnúť nové a zaujímavé činnosti zamerané najmä na pánov klientov, keďže by sa radi zapájali aj do viac technických aktivít.  

Zobraziť ponuku

V Nocľahárni sv. Vincenta de Paul denne nachádza útočisko 150 - 200 ľudí bez domova. Denná výpomoc prebieha v prázdnej nocľahárni, ktorá sa opäť pripravuje na príchod klientov a preto sú dobrovoľníci dôležitou súčasťou denných služieb v nocľahárni. Pomáhajú najmä s umývaním a upratovaním priestorov, dezinfekciou matracov, organizáciou šatníka, prípravou raňajok či s inými prácami podľa aktuálnej potreby. Ponuka je vhodná aj pre neplnoletých dobrovoľníkov. Zapojiť sa do pomoci môže dobrovoľník kedykoľvek počas dňa (od 8:00 do 18:00), už podľa časových možností. 

Zobraziť ponuku

Hľadáme dobrovoľníka/čku, ktorý má čas a chuť venovať svoj čas konverzáciám slovenského jazyka s ukrajinskými mamičkami počas kreatívnych dielní pre deti.
Ponuka je vhodná aj pre mamičky/oteckov, ktorých deti radi privítame na kreatívnych dielňach tiež. 🙂
Aktivita prebieha utorky od 17:00

Zobraziť ponuku

Hľadáme dobrovoľníkov, ktorí nám pomôžu s hraním hier na školách v rôznych mestských častiach v Bratislavskom kraji. Prostredníctvom hry totiž učíme deti bez toho, aby o tom vedeli a naučíme to aj Teba!
Ak máš čas pár hodín týždenne dopoludnia, ozvi sa!

Zobraziť ponuku
Hľadajú sa 4 účastníci školenia Inclusion Through Theater
Kedy: 17.11. – 24.11.2024, Francúzsko
7-dňové školenie zamerané na inklúziu mladých ľudí prostredníctvom divadla. Školenie bude realizovať tím odborníkov zložený z divadelníkov, komikov a pracovníkov s mládežou. Ďalším cieľom školenia je využitie divadla ako nástroja, ktorý pomáha mladým ľuďom socializovať sa a zlepšovať ich sebavedomie.
Zaujímajú ťa tieto témy? Toto je potom školenie pre teba. 😊
Prihlás sa do 19.9.2024:
Na školení Erasmus+ je zabezpečená strava, ubytovanie a preplatené cestovné do stanovenej výšky.
Zobraziť ponuku

Vidíš svoju budúcnosť ako influencer, influencerka?

Čo tak zúročiť talent v tvorbe reels videí pre občianske združenie Seniori v pohybe a priniesť tak pozitívnu zmenu do našej spoločnosti?

Máš v malíčku tvorbu reels videí na sociálnych sieťach facebook alebo instagram? Potom hľadáme práve teba!

V občianskom združení Seniori v pohybe by sme rady priniesli nový vánok, zdieľali reels videa o našich aktivitách, ale pozor hravou a kreatívnou formou. 

Tvoje úlohy sú nasledovné:

  • príprava scenárov
  • tvorba reels videí, natáčanie krátkych video vstupov
  • doplnenie textu hudby do reels
  • strihanie -sumarizácia reels a následne zverejnenie

Reels videá v počte 1  až 2 do mesiaca.

Témy a nápady na reels ti prezradíme, máme v šuplíku veeeeľa cool a trendy nápadov.

Zobraziť ponuku

Poznáš song od Veca? Som turista, t...u...r...i....s...t....a. Chceš si spievať túto pieseň počas prechádzok so seniormi?

V občianskom združení Seniori v pohybe organizujeme pravidelné krokové výzvy pre seniorov a seniorky vo veku 60+ v Bratislave a okolí. Niekedy sa stane, že sa prihlási 40 účastníkov, účastníčok, čo je pre nás celkom náročné na koordináciu. Hľadáme niekoho, kto si nájde voľný čas počas štúdia a pôjde s nami a s komunitou "seniori v pohybe" na prechádzku na základe termínov, ktoré zverejňujeme facebooku a webovej stránke (termíny sú flexibilné).

Termíny prechádzok budú od 9/2024 do 12/2024.

Frekvencia: 1 x mesačne

Trvanie: 1 hod až 2 hodiny podľa náročnosti terénu.

Miesta: Bratislava, Malé Karpaty

Zobraziť ponuku
Ponúkame ti možnosť venovať sa deťom v komunitnom centre a motivovať ich k zmysluplne strávenému času. Popis aktivity Jedinou našou podmienkou je, aby si si našiel čas v pravidelných intervaloch […]
Zobraziť ponuku
Ponúkame ti možnosť venovať sa deťom v komunitnom centre a motivovať ich k zmysluplne strávenému času. Popis aktivity Jedinou našou podmienkou je, aby si si našiel čas v pravidelných intervaloch […]
Zobraziť ponuku
Úlohou BUDDY dobrovoľníka je pravidelne raz týždenne sa stretávať s jedným dieťaťom, ktoré vyrastá v Centre pre deti a rodiny a tráviť s ním kvalitný čas mimo neho. Na Slovensku je 110 […]
Zobraziť ponuku
Hľadáme šikovného, motivovaného človeka na správu nášho fb príp. instagramu Popis aktivít Uverejňovanie príspevkov o aktuálnych aktivitách, výzvach na hľadané veci pre našich klientov na základe dodaných podkladov. Oceníme tvorivú […]
Zobraziť ponuku
Ide o projekt, ktorý iniciovalo o.z. Historia Posoniensis a podporila Komunitná nadácia Bratislava v spolupráci s ďalšími občianskymi aktivistami, dobrovoľníkmi a najmä pamäťovými inštitúciami a samosprávami. Cieľom je vytvorenie a […]
Zobraziť ponuku
Hľadáme zodpovedného šoféra (prioritne muža) na zvoz potravín. Popis aktivít Hľadáme zodpovedného šoféra (prioritne muža) na šoférovanie auta, ktorým realizujeme zvoz potravín z maloobchodných prevádzok. Práca zahŕňa aj manipuláciu s […]
Zobraziť ponuku
Prihlasovanie začína 29.2.2024 Popis aktivít Medzinárodný dobrovoľnícky tábor alias workcamp je jedinečnou príležitosťou ako spoznať novú krajinu, kultúru ľudí inak a využiť svoj čas zmysluplne. Na tábore stretneš ľudí z […]
Zobraziť ponuku
Hľadáme šikovných a zodpovedných dobrovoľníkov, mužov aj ženy, ktorí sa neboja práce a sú ochotní obetovať svoj čas pre iných. Popis aktivít Práca vo Výdajni potravín spočíva v triedení potravín […]
Zobraziť ponuku
Hľadáme šikovných, silných mužov, ktorí sa neboja ťažšej fyzickej práce pri nakladaní a vykladaní tovaru, spotrebičov alebo nábytku. Aktívni šoféri sú vítaní. Staň sa súčasťou našej Rýchlej roty, vďaka ktorej […]
Zobraziť ponuku
Ak si šikovný, tvorivý, ovládaš prácu so šijacím strojom alebo iné ručné práce a máš chuť zapojiť sa do spracovania upcyklovaných textilných a iných materiálov, príď medzi nás. Oceníme aj […]
Zobraziť ponuku
Hľadáme dobrovoľníkov, ktorí sú ochotní v sobotu vydávať ľuďom bez domova teplú polievku a nápoje pod mostom Lafranconi v čase od 17.00. hod do 18.00 hod. Popis aktivít Stretávame sa […]
Zobraziť ponuku
Hľadáme dobrovoľníčky a dobrovoľníkov pre našich kamarátov, ktorí celý rok žijú v DSS. Nemajú možnosť sa tak často dostať von, zažiť leto, jesen, či zimu po ktorom túžia. Radi chodievajú […]
Zobraziť ponuku