BDC logo
Podporte nás

Oblasti dobrovoľníctva

  • Chorí / ľudia s postihnutím
  • Seniori

Dĺžka spolupráce

  • Dlhodobo ( 3 až 12 mesiacov)

Spôsob spolupráce

  • Osobne
Pre prihlásenie sa k ponuke, je potrebné byť prihlásený.
Registrovať sa alebo Prihlásiť sa

Príď k nám na návštevu - dobrovoľník/čka k pacientom na lôžku

Počet dobrovoľníkov: 
30
Kutlíkova 15, 851 02 Bratislava
02.10.2024
 -
14.10.2024

Popis projektu a zapojenie dobrovoľníka

Dom RAFAEL je súkromné zdravotnícko-sociálne zariadenie pre dlhodobo chorých, zomierajúcich a odkázaných na ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť. Poskytujeme špecializovanú starostlivosť pre pacientov s neurodegeneratívnymi ochoreniami (Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba a pod.), ošetrovateľskú starostlivosť s možnosťou rehabilitácie, dennú sociálnu starostlivosť pre mladých ľudí so špeciálnymi potrebami a paliatívnu starostlivosť pre nevyliečiteľne chorých a podporu ich rodinám.

„Chceme vytvárať priestor pre službu, kde odkázaní, dlhodobo chorí a zomierajúci spolu s ich blízkymi dostanú odbornú starostlivosť, nájdu ľudskosť a kde vzájomná dôvera a vzťahy umožnia deliť sa o radosť a v ťažkých chvíľach pocítiť nádej a zdieľať bolesť.“ - poslanie Domu RAFAEL

Staň sa dobrovoľníkom Domu RAFAEL
Hľadáme dospelých ľudí ochotných pridať ruku k dielu a venovať kúsok svojho času a srdca pacientom v našom zariadení. Dobrovoľníci sa do služby v Dome RAFAEL môžu zapojiť časom stráveným s našimi pacientmi či už rozhovorom, prechádzkou, čítaním knihy, hraním spoločenských hier, výpomocou so stravovaním alebo tichou prítomnosťou.

Na prácu s našimi pacientmi Ťa vyškolíme a budeme tu pre Teba, keď budeš potrebovať podporu. Svoje skúsenosti budeš môcť zdieľať a vzájomne sa potešiť s ostatnými dobrovoľníkmi na pravidelných stretnutiach či osobných supervíziách s tímom Domu RAFAEL.

Zapojiť sa do služby môžeš kedykoľvek počas dňa v intervale dvakrát do týždňa až dvakrát do mesiaca.

Benefity

Pri rozhovore s našimi pacientmi sa Ti môže stať, že sa na chvíľu ocitneš plne prítomný v danom okamihu. Svojou službou budeš môcť potešiť trpiacich a prispieť k starostlivosti o tých, ktorí to potrebujú. My Ti ponúkneme základné vzdelávanie pre dobrovoľníkov Domu RAFAEL, ktoré zahŕňa prípravu na rozhovor s pacientmi, zdravotnícke minimum a psychologické testovanie. Počas roka sa budeš môcť potešiť s ostatnými dobrovoľníkmi na spoločných stretnutiach a na supervíziách reflektovať skúsenosť z Tvojej služby.

Dodatočné požiadavky na dobrovoľníka

Hľadáme dospelých ľudí, ktorí chcú pravidelne prispievať k službe chorým, odkázaným a zomierajúcim a sú odhodlaní sa stretávať s utrpením.

Meno koordinátora: Dorota Ničíková
E-mail koordinátora: psycholog@domrafael.sk

Dakujeme